Hanneke Siemensma (Kortenhoef, 1978) werkt als illustrator van prentenboeken en kinderboeken. Haar werk is vertaald in vijftien talen, waaronder Duits, Frans, Italiaans, Engels en Chinees. Voor De haas zonder neus ontving ze in 2022 een Zilveren Penseel. In 2023 kreeg ze opnieuw een Zilveren Penseel, ditmaal voor Gedachten denken. Kleine wijze wolf werd als eerste Nederlandse prentenboek ooit genomineerd voor de belangrijke Britse Kate Greenaway Medal.

Hanneke studeerde Nederlandse letterkunde  aan de Universiteit van Amsterdam en enige tijd in Zweden, aan Stockholms Universitet. Daarna volgde ze de avondopleiding Beeldende kunst aan de KABK in Den Haag. Ze woont in Haarlem met man en twee dochters. 

Ze werkt het liefst met ‘droog’ materiaal, zoals houtskool, krijt en potlood, in combinatie met grafiek, sjablonen en/of stempels, en photoshop. 

Een interview op Prentenboek.nl vind je hier.

Hanneke studied Dutch literature at the Universiteit van Amsterdam (UvA), and Fine Arts at the Royal Academy of Art (KABK) in The Hague. She now works as a freelance children’s book illustrator and editor.